Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ideale për t’u shoqëruar me një kapuçino në mëngjes ose me çajin e pasdites, keku me jogurt dhe vnailje do t’ju mrekullojë me butësinë e tij dhe aromën e vaniljes. Në vend të gjalpit, në këtë recetë do të përdorim vajin e lulediellit.
Rrihni vezët dhe sheqerin.
Shtoni vajin e lulediellit, jogurtin dhe vazhdoni t’i përzieni derisa të merrni një përbërje të butë dhe homogjene.
Shtoni miellin, më pas pluhurin pjekës e vaniljen. Shtoni brumin në një tepsi të lyer me vaj luledielli dhe të pudrosur me miell. Piqeni në furrë për 20 minuta në 180 gradë.
Alternativa:
Për një variant të shijshëm mund të shtojmë disa copëza çokollate tek brumi.
Për një variant me fruta mund të përdorim jogurt me fruta dh eta dekorojmë kekun me fruta të freskëta.
Për një variant më të shijshëm gjithashtu mund të shtojmë kakao të hidhur tek një pjesë e brumit dhe të marrim një efekt bikolor.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment