Kek me jogurt e vanilje. S’ka nevojë për gjalpë

Kek me jogurt e vanilje. S’ka nevojë për gjalpë

Persona: 6
Koha e përgatitjes: 15 minuta Koha e gatimit: 20 minuta

Ideale për t’u shoqëruar me një kapuçino në mëngjes ose me çajin e pasdites, keku me jogurt dhe vnailje do t’ju mrekullojë me butësinë e tij dhe aromën e vaniljes. Në vend të gjalpit, në këtë recetë do të përdorim vajin e lulediellit.

Ingredientët

  • 250 gr sheqer
  • 25 gr miell
  • 3 vezë
  • 2 vasketa jogurt i plotë me vanilje
  • 50 gr vaj farash luledielli
  • një bustinë vanilje
  • një bustinë pluhur pjekjeje

Udhëzimet

1

Rrihni vezët dhe sheqerin.

2

Shtoni vajin e lulediellit, jogurtin dhe vazhdoni t’i përzieni derisa të merrni një përbërje të butë dhe homogjene.

3

Shtoni miellin, më pas pluhurin pjekës e vaniljen. Shtoni brumin në një tepsi të lyer me vaj luledielli dhe të pudrosur me miell. Piqeni në furrë për 20 minuta në 180 gradë.

4

5

Alternativa:

6

Për një variant të shijshëm mund të shtojmë disa copëza çokollate tek brumi.

7

Për një variant me fruta mund të përdorim jogurt me fruta dh eta dekorojmë kekun me fruta të freskëta.

8

Për një variant më të shijshëm gjithashtu mund të shtojmë kakao të hidhur tek një pjesë e brumit dhe të marrim një efekt bikolor.

Lini një koment