Djathë furre me fiq të thatë, arra e mjaltë për të shoqëruar ditët festive
Për një antipastë të thjeshtë dhe një aperitiv të shpejtë, djathi Brie i pjekur në furrë me arra, fiq të thatë, boronica të kuqe e mjaltë është receta e duhur.
Mjalti me djathin është një kombinim klasik dhe shumë i mirë, absolutisht për t’u provuar, së bashku me frutat e thata si fiqtë e boronicat e kuqe që kanë veti ushqyese dhe antioksidante.
Përbërësit:
4 fshere djathi brie nga 110 gr secila
40 gr arra
trumëz e freskët
8 fiq të thatë
40 gr boronica të kuqe
4 lugë të vogla me gjalpë
mjaltë
Përgatitja:
Prisni pjesën e sipërme të djathit me një thikë të mprehtë duke u hequr vetëm koren e sipërme e duke i lënë anët të paprekura. Vendosini fsheret e djathit në një tepsi ku keni shtruar letër furri dhe në to vendosni fiqtë e ndarë më katërsh, arrat e prera në copa të mëdha dhe boronicat. Në fund shtoni mjaltin dhe pak gjalpë.
Piqini në furrë të ngrohu në 180 gradë për afro 10 minuta. Shërbejini menjëherë me shkopinj ose feta buke të thekur.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment