Një recetë që vjen nga Toskana, pudingu i orizit, një përbërje kremoze dhe perfekte për ditët e verës, është një alternativë e mirë krahasuar me ëmbëlsirat e paketuara që shpesh u japim fëmijëve. Me aromë të mirë dhe intensive, pudingu i orizit është i thjeshtë dhe i shpejtë për t’u përgatitur edhe kur kemi pak kohë për t’iu përkushtuar kuzhinës. Nëse jeni veganë, mund ta përgatisni edhe me qumësht vegjetal.
Përbërësit:
250 gr oriz integral
500 ml qumësht
100 gr rrush i thatë
2 lugë gjelle mjaltë
50 gr gjalpë
2 lugë stika pishe
Pak kripë
Vaj ulliri e.v
Kanellë pluhur
Përgatitja:
Lani orizin integral dhe vendoseni të ziejë në një tenxhere me 500 ml qumësht dhe 500 ml ujë.
Ziejeni për 30 minuta.
Vendosni rrushin e thatë të zbutet në një gotë me ujë.
Kur orizi të jetë zier, hiqeni nga zjarri, shtoni rrushin e thatë të zbutur të cilit i keni kulluar ujin, stikat e pishës, gjalpin dhe kripën.
Përziejini mirë dhe shtoni mjaltin.
Vazhdoni përzierjen derisa të përbërësit të homogjenizohen.
Merrni format e budingut dhe lyejini me vaj ulliri. Shtoni në to budingun.
Lërini të ftohen në temperaturë ambienti dhe më pas lërini në frigorifer për dy orë. Para se t’i shërbeni, spërkatini me kanellë.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment