Pite e mbushur

Pite e mbushur

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 15 minuta Koha e gatimit: 25 minuta

Një petë e hollë krokante brumi me një mbushje të pasur e plot shije të ndryshme. Sot do ta përgatisim me kaçkavall, salcë domatesh, qepë e majdanoz. Lëreni veten të tundohet nga këto shije mesdhetare dhe bëhuni gati të zini brumin.

Ingredientët

  • Për brumin:
  • 500 gr miell semola
  • 220 gr ujë
  • 50 gr vaj ulliri ekstra i virgjër
  • 7 gr maja e freskët birre
  • 6 gr kripë
  • Për mbushjen:
  • 200 gr kaçkavall
  • 250 gr salcë domatesh
  • 60 gr qepë e bardhë
  • 1 tufëz majdanoz
  • kripë
  • piper
  • vaj ulliri ekstra i virgjër

Udhëzimet

1

Për brumin:

2

500 gr miell semola

3

220 gr ujë

4

50 gr vaj ulliri ekstra i virgjër

5

7 gr maja e freskët birre

6

6 gr kripë

7

8

Për mbushjen:

9

200 gr kaçkavall

10

250 gr salcë domatesh

11

60 gr qepë e bardhë

12

1 tufëz majdanoz

13

kripë

14

piper

15

vaj ulliri ekstra i virgjër

Lini një koment