Tortë me patate, bajame e limon: e butë, pa miell, aromatike

Tortë me patate, bajame e limon

Persona: 8
Koha e përgatitjes: 30 minuta Koha e gatimit: 1 orë e 15 minuta

Një ëmbëlsirë e rafinuar dhe origjinale me shije të veçantë, për t’u aromatizuar sipas shijeve tuaja, me pak rum ose me një lugë vanilje.

Ingredientët

  • Përbërësit:
  • 700 gr patate
  • 130 gr sheqer
  • 70 gr bajame
  • 30 gr gjalpë
  • Kripë
  • Një limon
  • 5 vezë
  • Peksimadhe (bukë e thekur e grirë)
  • Sheqer pluhur

Udhëzimet

1

Qëroni dhe prisni në kube patatet, ziejini në avull për 15 minuta, nga momenti i zierjes. Sapo të zbuten, shtypini me shtypësen e patateve dhe transferojini në një tas të madh.

2

Përzieni në grirëse patatet me sheqerin derisa të merrni një miell të imët, pastaj shtoni patatet. Shtoni gjalpin e grirë, pak kripë dhe lëkurën e grirë të limonit.

3

Përziejini me mikser elektrik me shpejtësi mesatare derisa të përftoni një krem homogjen.

4

Merrni një tepsi me diametër 24 cm, lyejeni me gjalpë, spërkateni me miell dhe shtoni brumin aty. Piqeni në furrë të ngrohur në 180 gradë Celsius për një orë. Lëreni të ftohet dhe kompletojeni sipas dëshirës suaj, me sheqer pluhur për shembull. Për të aromatizuar brumin, mund t’i shtoni edhe pak rum ose një lugë vanilje.

Lini një koment