Sugjerojmë:

Biskota me Banane dhe Tërshërë (pa sheqer, pa vezë, pa qumësht)

Veshtiresia
Koha gatimit
Sugjerohet për:
Kalori:
1 banane shumë e pjekur (mesatare)
4 lugë gjelle tërshërë (tip baby oats ose tërshërë e imët)
1 lugë çaji vaj ulliri ose gjalpë pa kripë (opsionale)
1 majë lugë kanellë (opsionale)

  1. Shtyp bananen me pirun derisa të bëhet krem.

  2. Shto tërshërën, vajin/gjalpin dhe kanellën (nëse do).

  3. Përzieji mirë derisa të krijohet një masë homogjene.

  4. Me duar të lagura formo toptha ose shtypi si biskota të vogla.

  5. Vendosi në një tavë me letër pjekjeje.

  6. Piqi në furrë të parangrohur në 180°C për 12-15 minuta, derisa të kenë marrë ngjyrë të artë.

Këshillë:

Pasi të ftohen, ruaji në frigorifer deri në 3 ditë. Mund të ngrijnë dhe për një javë.

Komento