Bukë e thërrmuar (50 g ose 1 fetë, e lagur dhe e shtrydhur)
Kripë, piper dhe paprika e ëmbël sipas shijes
Vaj ulliri për skuqje
Përzierja e përbërësve
Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen.
Formimi i qofteve
Formojmë qoftet në madhësinë që dëshirojmë dhe i vendosim në një pjatë.
Skuqja ose pjekja
Ngrohim vaj ulliri në një tigan dhe skuqim qoftet për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. Nëse preferoni, mund t’i piqni në furrë në 200°C për rreth 20 minuta.
Shërbimi
I vendosim në një pjatë dhe i shërbejmë të ngrohta.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento