Pulë me limon dhe rozmarinë

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
60 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
400 kcal për porcion
Gjoks pule (4 fileto)
Limon (2, lëngu dhe lëkura e grirë)
Hudhër (3 thelpinj)
Rozmarinë e freskët (2 degë)
Vaj ulliri
Kripë dhe piper sipas shijes
Gjalpë (50 g)

Gjokset e pulës i marinojmë me lëng limoni, lëkurë të grirë limoni, hudhër të shtypur, rozmarinë dhe vaj ulliri. I lëmë të marinohen për rreth 30 minuta në frigorifer për të marrë shije më të thellë.

Në një tigan të madh, shkrijmë gjalpin dhe shtojmë filetot e pulës. I skuqim nga të dyja anët derisa të marrin një ngjyrë të artë dhe të jenë gatuar plotësisht. E lëmë pulën të pushojë për disa minuta përpara se ta presim.

Shoqërohet me: Pure patatesh ose oriz dhe perime të pjekura. Konsumohet si drekë ose darkë e lehtë.

Komento