luleshtrydhe të plota për t'u shërbyer (opsionale)
200 ml lëng limoni të saposhtrydhur (lëngu i rreth 4-5 limonave)
akull, për t'u shërbyer
HAPI 1 Hidhni sheqerin dhe 1 litër ujë në një tenxhere mbi nxehtësi mesatare dhe ngrohni duke e trazuar derisa sheqeri të tretet. Hiqeni nga zjarri dhe lëreni të ftohet plotësisht.
HAPI 2 Vendosni luleshtrydhet në një blender dhe lërini të bëhen pure. Mund ta kulloni këtë përmes një site rrjetë të imët për të hequr çdo farë, nëse dëshironi.
HAPI 3 Hidheni purenë e luleshtrydheve në një enë të madhe me ujë sheqeri dhe lëng limoni dhe përziejeni.
HAPI 4 Hidheni në gota të mbushura me akull dhe shërbejeni të zbukuruar me luleshtrydhe të plota, nëse dëshironi. Të mbahet i ftohtë.
Trahanaja është një pjatë e vjetër ballkanase, e cila është përdorur dhe përdoret edhe në Shqipëri. Duke parë se është një pjatë me pak shpenzime ajo ka qenë prezente çdo mëngjes në stinën e dimrit kur burimet ushqimore ishin...
Me siguri s’ju ka shpëtuar as ju receta e famshme dhe shumë e thjeshtë që ka qarkulluar në Tik Tok, buka me hudhra. Në fakt, nevojiten vetëm pak përbërës për një bukë me super shije, për të lëpirë gishtat....
HAPI 1Pritini luleshtrydhet në copa të vogla dhe futini ne blender për t’i bërë në trajtë pureje. HAPI 2Në një tas të madh, përzieni qumështin e kondensuar në luleshtrydhet e puresë dhe më pas përzieni butësisht kosin derisa të...
Komento