HAPI 1 Vendosni pataten e ëmbël në një tenxhere të madhe dhe të thellë në zjarr të fortë. Mbulojeni me ujë të vluar dhe ziejeni për 10 minuta. Ndërkohë vendosno të gjithë përbërësit e e tjerë në një procesor ushqimi (blender) dhe përziejini derisa të jenë copëtuar shumë imët. Lërini mënjanë derisa të nevojitet.
HAPI 2 Vendosni spinaqin në një kullesë të madhe në lavaman dhe derdhni mbi të patatet e ëmbla dhe ujin e tyre të zierjes për të kulluar patatet dhe spinaqin në të njëjtën kohë. Lëreni të thahet me avull.
HAPI 3 E kthejmë tenxheren në zjarr (nuk ka nevojë ta lani më parë), më pas shtoni vajin dhe më pas “pastën” e erëzave. Skuqeni pastën për rreth 5 minuta derisa të trashet, më pas shtoni pulën. Skuqini për 8-10 minuta derisa pula të fillojë të marrë ngjyrë. Hidhni sipër lëngun, lëreni të vlojë dhe lëreni të ziejë për 10 minuta, duke e përzier herë pas here.
HAPI 4 Kontrolloni që pula të jetë gatuar duke e prerë në njërën nga kofshët dhe sigurohuni që të jetë e bardhë kudo pa shenja rozë. Shtojini piper të zi, më pas pataten e ëmbël. Lëreni të ziejë edhe për 5 minuta të tjera. Ndërkohë grini spinaqin dhe shtojeni në zierje.
HAPI 5 Shpërndani sipër ushqimit farat e kungullit dhe limonët e konservuar dhe shërbejeni me bukë të ngrohtë.
Lani bamjet dhe thajini me një letër ose pecetë. Pritini nga bishti dhe vendosini në tavë me pak vaj ulliri. Futini të piqen paraprakisht në furrën e nxehur më parë në 180°. Ndërkohë përgatisni pjesën tjetër. Pritini domatet dhe vendosini të ziejnë...
Ngroheni furrën në 200C. Në një tavë pjekje rregulloni copat e pulës, copat e qepës, hudhrën, fetat e limonit, shpargujt dhe bizelet në një shtresë të vetme, më pas spërkatni mbi to rigon, spërkatini me vaj ulliri dhe shtoni...
Shkrini gjalpin në një tigan të madh, më pas skuqni proshutën dhe qepën duke i trazuar derisa të fillojnë të marrin ngjyrë të artë. Hidhni preshin dhe patatet, i trazoni mirë, më pas mbulojeni dhe ulni zjarrin. Gatuani...
Komento