1 kungull i njomë i madh, i prerë në shirita të gjatë me një qëruese perimesh
100 g djathë dhie
sallatë jeshile e përzier, për t'u shërbyer
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa të marrë ngjyrë të artë.
Ndërkohë shkrini gjalpin në një tigan në zjarr mesatar. Pasi të ketë marrë shkumë, shtoni qepët me një majë kripë. Gatuani, duke e përzier rregullisht, për 10 minuta derisa të zbuten. Hidhni uthull balsamike dhe gatuajeni edhe për 6-8 minuta të tjera derisa të ngjitet dhe të karamelizohet.
Hidhni me lugë mbi sfoliatë, më pas vendosni sipër shiritat e kungujve dhe grimcat e djathit të dhisë. Kthejeni në furrë për 15 minuta derisa djathi të shkrijë. Shërbejeni me sallatë.
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Komento