3 patate mesatare, të qëruara dhe të prera në kubikë
1.4l lëng perimesh të nxehtë
140 ml pana
4 shirita pançetë, për t'u shërbyer
Shkrini gjalpin në një tigan të madh, më pas skuqni proshutën dhe qepën duke i trazuar derisa të fillojnë të marrin ngjyrë të artë. Hidhni preshin dhe patatet, i trazoni mirë, më pas mbulojeni dhe ulni zjarrin. Gatuani butësisht për 5 minuta, duke tundur tiganin herë pas here për t’u siguruar që masa të mos ngjitet.
Hidhni lëngun, rregulloni mirë me kripë dhe lëreni të vlojë. Mbulojeni dhe ziejini për 20 minuta derisa perimet të jenë të buta. Lëreni të ftohet për disa minuta, më pas përziejeni në një procesor ushqimi. Kthejeni në tigan, derdhni kremin dhe përzieni mirë. Shijoni dhe hidhini erëza nëse është e nevojshme. Shërbejeni me pançetë dhe me bukë të thekur.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Komento