2½ lugë qumësht (pak më shumë nëse është e nevojshme)
Ngroheni furrën në 180C. Lyeni me vaj dhe shtroni me letër kuzhine bazën e dy tavave rrethore me diametër 18 cm. Sitni miellin, pluhurin e kakaos dhe sodën në një tas. Shtoni sheqerin dhe përziejini mirë.
Hapni një gropë në qendër dhe shtoni mjaltin, vezët, vajin e lulediellit dhe qumështin. Rrihni mirë me një rrahëse elektrike.
Hidheni masën në të dy format dhe piqini për 25-30 minuta derisa të skuqet dhe të jetë e qëndrueshme në prekje. Hiqeni nga furra, lëreni të ftohet për 10 minuta përpara se ta vendosni në një raft ftohjeje.
Për të bërë kremin, rrihni gjalpin pa kripë në një tas derisa të jetë i butë. Sitni gradualisht dhe rrihni sheqerin pluhur dhe kakaon, pastaj shtoni qumësht të mjaftueshëm për të bërë kremin.
Vendosnini dy bazat njëra mbi tjetrën me kremin në mes, dhe lyejeni edhe sipër dhe në pjesën anësore.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Komento