2 lugë gjelle vaj ulliri, plus shtesë për spërkatje
4 degë trumzë
1 qepë e grirë hollë
1 dege selino, të grirë hollë
1 thelpi hudhër, e shtypur
750-850 ml lëng perimesh ose pule
100 ml krem pana
½ tufë e vogël majdanoz, i grirë hollë
Ngroheni furrën në 220C. Hidhni lulelakrat në një tavë pjekjeje me 1 lugë vaj ulliri, kuminin dhe trumzën. I pjekim për 15 minuta ose derisa të marrin ngjyrë të artë dhe të zbuten. Hiqni trumzën.
Ngrohni vajin e mbetur në një tenxhere me qepën dhe selinonë dhe skuqeni në zjarr mesatar për 10 minuta ose derisa të zbutet. Shtoni hudhrën dhe gatuajeni për 1 min.
Përziejeni pjesën më të madhe të lulelakrës, duke rezervuar pak për të mbushur supën më vonë. Shtoni 750 ml lëng në tenxhere dhe lëreni të ziejë.
Gatuajeni për 10 minuta. Procesojeni supën derisa të jetë e lëmuar duke përdorur një blender dore ose përpunues ushqimi. Shtojmë panën dhe e rregullojmë sipas shijes.
Shtoni lëng shtesë nëse ju pëlqen supa juaj pak më e hollë. Hidhni në tas dhe sipër shtoni majdanozin, lulelakrën e rezervuar dhe pak vaj ulliri shtesë.
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Komento