Ngroheni furrën në 200C. Hidhni kungullin dhe rrepat në një tavë me gjysmën e vajit dhe erëzave. Piqini për 20-25 minuta, derisa të zbuten dhe të karbonizohen në skajet.
Ngrohni vajin e mbetur në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare. Kriposim dhe skuqim preshin për disa minuta, derisa të zbutet pak. Shtoni kungujt, rrepat, hudhrën dhe uthullën dhe gatuajeni për rreth 2 minuta derisa të ngjitet. Përzieni kaperit, ullinjtë, rrushin e thatë dhe domatet, mbushni kanaçen me ujë dhe shtojeni edhe atë. Lëreni në zjarr për 15-20 minuta, pjesërisht të mbuluar me kapak, derisa perimet të zbuten. Përzieni pjesën më të madhe të borzilokut dhe erëzat. Shpërndani mbi pjesën tjetër të borzilokut dhe shërbejeni me bukë me kore.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento