Ngrohni grilën e furrës në nivelin më të lartë dhe vendosni një tenxhere të madhe me ujë të kripur për të vluar në sobë. Hidhni makaronat dhe gatuajini për 1 minutë më pak se sa sugjeron paketimi.
Ndërkohë përgatisni salcën duke i zier domatet në një tigan me pak erëza dhe trumzën për rreth 5 minuta. Hidhni panën, përzieni dhe ziejini për 4-5 minuta të tjera.
Kulloni makaronat duke rezervuar pak nga uji i zierjes dhe hidhini përsëri në tenxhere. Hidhni sipër salcën kremoze të domates, domatet e thara, misrin e ëmbël dhe tonin. Shtrojini në një tavë pjekjeje, duke e shpërndarë cheddar-in e grirë midis shtresave. Sipër spërkatni parmigiano-n dhe vendoseni në furrë për 5 minuta derisa të skuqet dhe të marrë ngjyrë të artë.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Në disa fshatra të vegjël arbëreshë në Sila të Kalabrisë, ka një recetë që prej gjashtë shekujsh nuk është shkruar kurrë në italisht. Nuk ka as libra gatimi, as video në internet. Ka vetëm fjalë të pëshpëritura në arbërisht,...
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
Komento