300 g selino, të prerë në feta, me fijet e forta të hequra
1 thelpi hudhër, të qëruar
200 gr patate të qëruara dhe të prera në copa
500 ml lëng perimesh
100 ml qumësht
bukë e thekur, për ta shërbyer
Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe në zjarr mesatar, hidhni selinon, hudhrën dhe patatet dhe lyejini me vaj. Shtoni një spërkatje ujë dhe një majë të madhe luge kripë dhe gatuajeni, duke e përzier rregullisht për 15 minuta, duke shtuar pak më shumë ujë nëse perimet fillojnë të ngjiten.
Hidhni lëngun e perimeve dhe lëreni të vlojë, më pas ulni zjarrin dhe ziejini për 20 minuta më tej, derisa patatet të copëtohen dhe selinoja të jetë e butë. Përdorni një blender për të bërë pure supën, më pas derdhni qumështin dhe ziejeni përsëri. Kriposeni sipas shijes. Shërbejeni me bukë të thekur.
Përgatisni lyerjen: Në një enë rrihni vezët me salcën e kosit, kripën dhe piperin derisa të përftoni një masë homogjene. 🍳🥄 ㅤ Përgatisni lulelakrën: Priteni lulelakrën në feta të trasha, të paktën dy centimetra të gjera. 🥦🔪 ㅤ Lyejeni...
Këto panine janë fare të thjeshta për tu përgatitur dhe përveç shijes janë edhe të shëndetshme, një mënyrë e mirë për ti bërë fëmijët të konsumojnë spinaqin në mënyrë indirekte. – Spinaqin e fteskët bashkë me qumështin i kalojmë...
Vendosim tiganin të nxehet , shtojmë vaj ulliri , qepët, bathët, hudhrat, piperin , kripë pastaj hedhim miellin dhe e kaurdisim derisa të bëhet me ngjyrë të artë, në fund shtojmë domatet dhe kumbullat , i trazojmë për pak...
Komento