½ tufe e vogël trumzë, gjethe të zgjedhura, plus shtesë për t'u shërbyer
1 l lëng perimesh të nxehtë
1 majë luge kripë dhe sheqer
50 g krem fresh, plus shtesë për t'u shërbyer
Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe. Skuqini qepët derisa të zbuten dhe të fillojnë të marrin ngjyrë të artë. Hidhni hudhrën, tulin e kungullit, thjerrëzat dhe trumzën dhe më pas hidhni lëngun e nxehtë. I rregulloni me kripë, mbulojeni dhe ziejini për 20-25 minuta derisa thjerrëzat dhe perimet të zbuten.
Ndërkohë lani farat e kungullit. Hiqni çdo copë tuli që ka mbetur ende pas tyre dhe më pas thajini me letër kuzhine. Ngrohni 1 lugë vaj në një tigan që nuk ngjit dhe skuqni farat derisa të fillojnë të kërcejnë dhe të skuqen. Përziejini shpesh, por mbuloni tiganin në mes për t’i mbajtur ato në të. Kur farat të duken të skuqura dhe të thekura, shtoni pak kripë dhe pak sheqer dhe përzieni mirë.
Procesoni përzierjen e gatuar të kungujve me një blender dore ose në një përpunues ushqimi derisa të jetë homogjene, më pas shtoni kremin dhe procesojeni përsëri. Provojeni për kripë. Shërbejeni me një lugë krem fraîche, disa gjethe trumze dhe farat e thekura të shpërndara sipër.
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Komento