60 g pekorino të grirë imët, plus ekstra të grirë imët për t'u shërbyer
1 thelpi i vogël hudhër, i shtypur
Lëng nga 1 limon
1/2 tufë borziloku, gjethet
200 ml vaj ulliri ekstra i virgjër
500 gr fusilli
Vendosni rigonin, arrat, pekorinon, hudhrën, lëngun e limonit dhe tre të katërtat e borzilokut në një përpunues ushqimi dhe procesojini derisa të grihet imët. Me motorin në punë, shtoni vaj në një rrjedhë të hollë dhe të qëndrueshme derisa të formohet një pastë e lëmuar. Kriposeni sipas shijes.
Gatuani makaronat sipas udhëzimeve në paketim. Kullojeni, duke rezervuar 1/4 filxhan (60 ml) ujë gatimi dhe transferojini në një tas.
Hidhni makaronat e nxehta tek pesto dhe ujin e rezervuar. Shërbejeni me pekorino shtesë dhe gjethet e mbetura të borzilokut.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Komento