8 kumbulla të kuqe të pjekura, të prera në katër pjesë
1 majë luge kanellë
Lëkura e 2 limonave
4 lugë gjelle konjak (opsionale)
100 g gjalpë të butë
100 g sheqer kaf
2 vezë
100 gr miell që fryhet vetë
50 gr bajame të bluara
3 lugë bajame të grira në feta
Ngrohni furrën në 180C. Hidhni kumbullat, kanellën, lëkurën e limonit dhe konjakun, nëse e përdorni, së bashku në një tas, më pas lërini derisa të bëni brumin.
Shndërroni në krem gjalpin dhe sheqerin me një rrahëse elektrike, shtoni vezët një nga një, më pas hidhni miellin dhe bajamet e bluara. Përziejini derisa të kombinohen plotësisht.
Hidhni frutat në një enë pjekjeje të cekët të lyer me gjalpë, hidhni me lugë brumin dhe më pas spërkatni mbi të bajamet e grira. Piqeni për 35-40 minuta derisa të skuqet dhe të jetë gati. Provoni nëse brumi është gati duke futur një kruajtëse dhëmbësh. Nëse del i pastër, ëmbëlsira është gati.
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
Komento