Ngroheni furrën në 140C. Shtroni një tavë me letër pjekjeje. Vendosni fëstëkët në një tavë pjekjeje të cekët dhe piqini në furrë për rreth 7-10 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendoseni në një procesor ushqimi dhe procesojini derisa të bluhen trashë.
Përzieni miellin e misrit dhe uthullën në një pastë. Në një tas të madh të pastër, rrihni të bardhat e vezëve derisa të formojnë maja të buta, më pas shtoni gradualisht sheqerin nga një lugë gjelle derisa të formohet një përzierje e fortë me shkëlqim.
Shtoni pjesën më të madhe të fistikëve në marengë, duke rezervuar rreth 2 lugë gjelle. Në fund shtoni përzierjen me miell misri. Hidheni përzierjen me lugë në tepsi për të bërë katër fole të mëdha marenge, duke përdorur pjesën e pasme të lugës për të zbrazur qendrat. Spërkateni me fëstëkët e rezervuar dhe piqini për rreth 45 minuta derisa të jenë të forta dhe të freskëta nga jashtë. Fikni furrën, por lërini marengat të thahen në nxehtësi derisa të ftohen plotësisht.
Për ta servirur, vendosni një marengë në secilën pjatë dhe hidhni në mes me pak lugë krem fresh. Hidhni mbi to frutat e pyllit dhe shërbejeni.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Komento