Vezë omletë sufle

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
15 minuta
Sugjerohet për:
2 persona
Kalori:
4 vezë
1 lugë gjelle parmixhiano të grirë
gjethe të vogla borziloku, të grira imët
1 lugë gjelle vaj ulliri
50 gr djathë dhie, i prerë në copa
4 domate qershi, të përgjysmuara

Ngrohni grilën e furrës  në temperaturë të lartë. Thyejmë vezët dhe më pas ndajmë të verdhat nga të bardhat në 2 enë. Hidhni parmixhianon dhe pjesën më të madhe të borzilokut me të verdhat dhe kriposini. Rrihni të bardhat fort për rreth një minutë derisa të bëhen të lehta, më pas, duke përdorur të njëjtën rrahëse, rrihni të verdhat me parmixhianon dhe borzilokun. Në fund, rrahim përzierjen e të verdhës në të bardhën.

Ngrohni vajin në një tigan të vogël dhe hidhni përzierjen e vezëve. Lëreni të gatuhet për një minutë, më pas hidhni djathin e dhisë dhe domatet. Vendoseni tiganin nën grilë për 5 minuta derisa të fryhet, të marrë ngjyrë të artë dhe të mpikset pakëz. Shpërndani mbi gjethet e mbetura të borzilokut, më pas shërbejeni omëletën sufle direkt nga tigani me sallatë.

Komento