3 kunguj të njomë, të përgjysmuar dhe të prerë në feta
1 patëllxhan i madh, i prerë në rrathë dhe më pas i prerë në feta
400 gr pomodorini, të pergjysmuara
8 thelpinj hudhër, me lëvore
2 lugë gjelle vaj ulliri
1 lugë rigon
400 g makarona penne
140 gr pançetë e prerë në kubikë
25 gr parmixhiano i grirë, plus shtesë për t'u shërbyer
1 grusht gjethe borziloku
Ngroheni furrën në 220C. Vendosni perimet dhe hudhrat në një tavë të madhe pjekjeje, lyejini me vaj dhe rregullojini me kripë. Përhapini në një shtresë të vetme dhe piqini për 35 minuta derisa të zbuten, duke e trazuar pas 20 minutash.
Ndërkohë gatuajini makaronat duke ndjekur udhëzimet e paketimit. Rezervoni pak nga uji i gatimit dhe më pas kullojini.
Hidhni pançetën, me pak vaj, në tenxheren ku keni gatuar makaronat. Skuqeni për 2-3 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë. Hidhni makaronat e kulluara, parmixhanin, perimet e pjekura duke shtrydhur hudhrat nga lëvorja dhe disa lugë gjelle nga lëngu i gatimit të rezervuar. Grini pjesën më të madhe të gjetheve të borzilokut dhe përziejini. Shërbejeni të spërkatur me gjethet e mbetura të borzilokut dhe parmixhianon shtesë.
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Komento