Ngroheni furrën në 180C. Lani patatet, por mos u shqetësoni t’i qëroni. Pritini në feta të trasha më pas gatuajeni në ujë të vluar për 6-8 minuta derisa pothuajse të zbuten; kullojini. Pritini domatet në të njëjtën trashësi. Prisni hudhrën, më pas hiqni rozmarinën nga kërcellet dhe grijini gjethet mjaft hollë.
Hidhni pak vaj ulliri në bazën e një tavë. Vendosni rreshta me patate dhe domate në të gjithë tavën, duke e bërë me kripë dhe piper dhe duke spërkatur me gjysmën e rozmarinës dhe të gjithë hudhrën.
Hidhni disa lugë të tjera vaj ulliri mbi perimet dhe piqini për 15 minuta, më pas vendoseni mishin e derrit sipër, aromatizoni dhe spërkatni me rozmarinën e mbetur. Kthejeni në furrë për 35-45 minuta, derisa mishi i derrit dhe patatet të zbuten.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Komento