Vendosni të gjithë përbërësit përveç tërshërës në një tenxhere mesatare dhe lëreni të ziejë.
Pasi të fillojë të ziejë me shpejtësi, vendosni një kohëmatës për 1 minutë. Duke e përzier vazhdimisht me një spatul, ziejini për 1 minutë. Më pas hiqeni menjëherë nga zjarri dhe përzieni tërshërën.
Bëni format me 1 ½ lugë gjelle si masë dhe vendosini në një tavë të veshur me letër gatimi. I rrafshoni me një lugë të lyer me gjalpë ose i shtypni butësisht me gishta. me kripë deti të shkrifët, ose arrë kokosi të pjekur dhe kripë deti të skuqur për një aromë Samoa.)
Vendosini në ngrirje biskotat për 10 minuta. Më pas ruajini në frigorifer deri në 3 javë.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento