400 gr qiqra të konservuara, shpëlarë dhe e kulluar
85 gr bukë e thërrmuar integrale
6 lugë kos grek 0%
1 majë luge kumin të bluar
2 kifle ose simite me drithëra të përziera, të thekura dhe të përgjysmuara
2 domate, të prera në feta
1 grusht gjethe rukola
Nxehim 1 lugë vaj në një tigan që nuk ngjit dhe kaurdisim kërpudhat, hudhrën dhe qepën e njomë për 5 minuta. Përzieni pluhurin e kërrit, lëkurën e limonit dhe lëngun dhe gatuajeni për 2 minuta ose derisa përzierja të duket e thatë. Hidheni në një pjatë që të ftohet pak.
Përdorni një shtypëse patatesh ose pirun për të shtypur qiqrat në një tas, duke lënë disa copa të trasha. Shtoni përzierjen e kërpudhave dhe thërrimet e bukës, më pas formoni 4 peta. Skuqini në vajin e mbetur për 3-4 minuta nga secila anë derisa të jenë krokante dhe të skuqura.
Përzieni kosin me kuminin. Në çdo pjatë vendosim gjysmë kifle dhe më pas e lyejmë me kos. Hidhni sipër burgerët, disa feta domate dhe pak rukola.
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Komento