Supë me thjerrëza të kuqe  dhe karota

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
25 minuta
Sugjerohet për:
2 persona
Kalori:
1 qepë e bardhë, e prerë hollë
2 lugë vaj ulliri
3 thelpinj hudhër, të prera në feta
2 karota, të grira dhe të prera në kubikë
85 gr thjerrëza të kuqe
1 kub koncentrat perimesh, i grimcuar
1 tufë majdanoz, gjethet të grira

Vendosni një ibrik të ziejë ndërsa qepën e prisni imët.

Ngrohni vajin në një tenxhere mesatare, shtoni qepën dhe skuqeni për 2 minuta, ndërsa hudhrat i prisni në feta dhe karotat i prisni në kubikë. Shtojini në tigan dhe skuqini për pak kohë në zjarr.

Hidhni 1 litër ujë të valuar nga ibriku, përzieni thjerrëzat dhe kubin e koncentartit, më pas mbulojeni tenxheren dhe ziejini në zjarr mesatar për 15 minuta derisa thjerrëzat të zbuten.

Hiqeni nga zjarri dhe përzieni majdanozin. Hidhni në tasa dhe spërkateni me gjethe majdanozi, nëse dëshironi.

Komento