Vendosni një ibrik të ziejë ndërsa qepën e prisni imët.
Ngrohni vajin në një tenxhere mesatare, shtoni qepën dhe skuqeni për 2 minuta, ndërsa hudhrat i prisni në feta dhe karotat i prisni në kubikë. Shtojini në tigan dhe skuqini për pak kohë në zjarr.
Hidhni 1 litër ujë të valuar nga ibriku, përzieni thjerrëzat dhe kubin e koncentartit, më pas mbulojeni tenxheren dhe ziejini në zjarr mesatar për 15 minuta derisa thjerrëzat të zbuten.
Hiqeni nga zjarri dhe përzieni majdanozin. Hidhni në tasa dhe spërkateni me gjethe majdanozi, nëse dëshironi.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Komento