Tavë kremoze me salmon, presh dhe patate baby

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
35 minuta
Sugjerohet për:
2 persona
Kalori:
714
2 fileto salmoni pa lëkurë
250 g patate baby, të prera në feta të trasha
2 lugë gjelle vaj ulliri
1 presh, i larë dhe i prerë në feta
1 thelpi hudhër, e shtypur
70 ml pana
1 lugë gjelle kaperi, plus shtesë për t'u shërbyer
1 lugë gjelle qepë e njomë, plus shtesë për t'u shërbyer
Sallatë (opsionale)

Nxehni furrën në 200 gradë. Në një tenxhere me ujë të valuar shtoni patatet dhe ziejini për 8 minuta. Kullojini dhe lërini të thahen në një kullesë për disa minuta. Hidhni patatet me ½ e vajit dhe erëzat në një tavë. Futeni në furrë për 20 minuta, duke e kaluar në gjysmë të kohës së gatimit.

Ndërkohë, ngrohni vajin e mbetur në një tigan në zjarr mesatar. Shtoni preshin dhe skuqeni për 5 minuta, ose derisa të fillojë të zbutet. Shtoni hudhrat dhe skuqini për 1 min, më pas shtoni panën, kaperit dhe 75 ml ujë të nxehtë dhe lëreni të ziejë. Shtoni më pas dhe qepët e njoma.

Ndizni opsionin e grilës në furrë me temepraturë të lartë. Masën kremoze të preshit e hedhim mbi patatet, më pas vendosim filetot e salmonit sipër. Piqeni në për 7-8 minuta. Spërkateni sipër me qepë të njoma dhe kaperi shtesë dhe një sallatë anash, nëse dëshironi.

Komento