Salmon në zarf me domate

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
40 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
300
4 fileto salmoni
2 lugë çaji vaj ulliri plus 2 lugë gjelle
Kripë dhe piper i zi i sapo bluar
1 kanaçe domate të copëtuara, të kulluara
2 qepë të grira
2 lugë gjelle lëng limoni të freskët
1 lugë çaji rigon të tharë
1 lugë çaji trumzë e thatë

Ngroheni furrën në 200 gradë.

Spërkateni salmonin me 2 lugë çaji vaj ulliri, kripë dhe piper. Në një tas, trazoni domatet, qepët, 2 lugë vaj, lëngun e limonit, rigonin, trumzën, kripën dhe piperin.

Vendosni një fileto salmoni, me anën e lyer me vaj poshtë, sipër një flete alumini. Mbështilleni skajet e fletës për të formuar një formë spirale. Hidhni me lugë përzierjen e domates mbi salmonin.

Palosni anët e fletës mbi përzierjen e peshkut dhe domateve, duke e mbuluar plotësisht. Vendoseni zarfat e salmonit në një tavë të madhe pjekjeje. Piqeni derisa salmoni të jetë gatuar, rreth 25 minuta.

Duke përdorur një spatul të madhe, transferoni paketat në pjata dhe shërbejini.

Komento