Në një tenxhere të madhe, zieni ujin e kriposur për të gatuar makaronat. Hidhini ato në ujë kur të ziejë dhe trazojini në mënyrë që të mos ngjiten.
Lërini në zjarr për aq kohë sa thonë udhëzimet në paketim dhe kur të jenë gati, hiqni veҫ dy gota nga uji i tyre dhe kullojini.
Në një tigan të madh hidhni vajin dhe piperin, që do ta skuqni për rreth 30 sekonda derisa të lëshojë aromën e tij.
Shtoni gjysmë gotë nga uji i makaronave, shtoni dhe makaronat dhe trazojini mirë. Hiqeni tiganin nga zjarri dhe shtoni dy djathërat e grirë duke trazuar vazhdimisht derisa uji dhe djathi të kenë formuar një salcë kremoze.
Nëse përzierja është e thatë apo janë krijuar toptha, thjesht shtoni më shumë ujë gradualisht. Shërbejini në moment duke i spërkatur sërish me piper dhe djathë të grirë.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Komento