Puding me xhinxher me 3 përbërës, gati në 10 minuta

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
10 minuta
Sugjerohet për:
2 persona
Kalori:
100 gr xhinxher i grirë
360 ml qumësht
1 lugë gjelle sheqer pluhur

Me një rende, grini xhinxherin de kulloni lëngun që do të nxjerrë me një sitë. Duhen 2 lugë gjelle lëng i freskët që duhet përdorur sapo nxirret përndryshe oksidohet.

Në fund të enës ku e keni kulluar do të shihni një shtresë të bardhë në fund, trazojeni që të përhapet. Në dy tasa, hidhni nga një lugë lëng.

Në një tenxhere, bëni bashkë qumështin dhe sheqerin pluhur.

Temperatura duhet të arrijë mes 70 dhe 75 gradë, ndaj përdorni një termometër për të qenë ekzaktë.

Kur të ketë arritur këtë temperaturë, hidheni qumështin e ëmbëlsuar në tasat me lëngun e xhinxherit dhe mos e trazoni sepse enzimat do të bëjnë punën e tyre për të krijuar masën në formë pudingu.

Lëreni të qendrojë për disa minuta dhe pastaj testojeni me një lugë nëse është forcuar.

Komento