Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
1.Parangrohni furrën në 180°C.
2.Vishni me letër furre një tavë drejtkëndëshe për plumcake, ose e lyeni me spraj kundra ngjitjes.
3.Në një tas të madh bashkoni kungujt e njomë të grirë në rende me vezët dhe sheqerin.
4.Në një tjetër tas bashkoni përbërësit e thatë: miellin, kakaon, pluhurin pjekës, kanellën, vaniljen dhe kripën. Shtoni në fund edhe çokollatën e zezë në copa të vogla, ose kalojeni në mikser.
5.Bashkoni përbërësit e thatë me ata të njomë dhe e përziejeni brumin mirë.
6.E hidhni brumin në tavë dhe e piqni për 40-45 minuta.
7.Lëreni të ftohet plotësisht përpara se ta shërbeni të prerë në feta. Mund ta shoqëroni me akullore me vanilje!
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment