Smoothie i shëndetshëm për të nisur ditën
Thjesht përziejini me blender në 300 ml qumësht të gjithë përbërësit, për një smoothie të lezetshëm jeshil për të nisur ditën. Ju bëftë mirë! Ruaj Recetën
Sugjerojmë:
Ushqimet janë një nga dashuritë më të mëdha të të gjithëvë, sidomos gjatë verës ku mendja na shkon vetëm për pushime dhe për të ngrënë.
Por ushqimet më të shëndetshme dhe që duhet të përdorni sa më shumë gjatë verës janë këto mëposhtë:
Shalqinjtë janë një nga frutat më freskues dhe hidratues të verës. Jo vetëm kaq, por ngjyra e tyre e bukur e kuqe do të thotë se është një burim i koncentruar i likopenit – i njëjti kompleks mbrojtës i zemrës që gjendet në domate.
Pjekja në zgarë është një nga mënyrat më të shëndetshme për përgatitjen e peshkut. Peshku i bardhë është një burim i madh i proteinave të ligët, ndërsa peshqit me vaj (si salmoni dhe sardelet) ju japin yndyrna Omega-3 të shëndetshme për zemrën.
Ky specialitet spanjoll është i ngarkuar me prodhime të verës të paketuara me lëndë ushqyese si domate, kastravec dhe piper i kuq. Ju do të merrni një ton vitaminë C dhe kalium në këtë supë freskuese.
Çaji ka shumë përfitime shëndetësore, dhe çaji i ftohtë nuk është përjashtim. Edhe çaji jeshil dhe i zi përmbajnë sasi të konsiderueshme të antioksidantëve që luftojnë sëmundjet, por çaji jeshil ka bonusin shtesë për të ofruar një sasi të vogël të mbrojtjes së lëkurës tuaj nga dielli.
Sallata është një nga ushqimet më të lehta dhe më të shëndetshme që mund të përgatisni gjatë verës. Ajo që duhet të bëni është të jeni krijues me përbërësit. Të gjitha perimet janë të rëndësishme, frutat janë të mirëpritur dhe proteinat e peshkut ton, vezët e ziera, mishi i pulës mund të krijojnë një vakt të shëndetshëm.
Të gjitha këto fara janë të pasura në fibra (1 filxhan i mjedra ka 8 gramë, ndërsa 1 filxhan boronica ka 4 gram). Plus, ata kanë nivel të ulët në sheqer dhe kalori, por mënyra më e mirë për t’i shijuar është në smothie.
Avokadot janë të pasura me acide yndyrore të cilat ndikojnë në shëndetin e zemrës. Ata gjithashtu janë të pasur në fibra dhe ju mund t’i përdorni si vakt mëngjesi si sallatë.
Mënyra më e mirë për të përgatitur misrin në këtë verë të nxehtë është sallata. Përzijeni më qepë, piper dhe perime të gjelbra për një shije sa më të mirë.
Thjesht përziejini me blender në 300 ml qumësht të gjithë përbërësit, për një smoothie të lezetshëm jeshil për të nisur ditën. Ju bëftë mirë! Ruaj Recetën
Mbrëmjet me miq të shumtë në shtëpi janë gjithnjë një kënaqësi e madhe falë argëtimit e kujtimeve që mbeten, veçanërisht kur ka humor e biseda të këndshme. Por organizimi i saj mund të kthehet në një mundim të jashtëzakonshëm...
Për të përgatitur bazën, përzieni 50 g miell me 50 g ujë të vakët në një kavanoz ose, akoma më mirë, një enë plastike. Sigurohuni që i gjithë mielli të jetë përfshirë dhe lëreni gjysmë të pambuluar në temperaturën...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment