1.Në një tenxhere me ujë me kripë vendosni lulelakrën e ndarë në copa të vogla të zihet.
2.Në një tigan vendosni qepën të skuqet deri sa fillon të zbutet dhe shtoni mishin të skuqet me të.
3.Shtoni kripë, piper, rigon dhe paprika. Në fund shtoni dhe purenë e domateve dhe pasi të jenë bashkuar mirë fikni sobën dhe i shtoni në tavë.
4.Tek tava ku shtuat qepën me mishin, shtoni dhe lulelakrën e zierë jo plotësisht.
5.Bashkoni panën me qumështin dhe djathin gouda ja shtoni lulelakrës sipër.
6.Mbulojeni tavën me letër alumini dhe futeni në furrë. Piqeni në 180 gradë C për rreth 30 minuta. 5 minutat e fundit hiqni letrën e aluminit që të marrë ngjyrë.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment