Për të gjithë ju që jeni në dietë kjo është supa duhet të konsumoni këto ditë
3 lugë gjalpë, të ndarë në 2 lugë dhe 1 lugë gjelle
1 filxhan qepë të copëtuar
1 1/2 gota presh të prerë, vetëm pjesë të bardha dhe jeshile të lehta
1 tufë e madhe ose 2 tufa të vogla selino (5 gota të copëtuara për supë, 1 1/2 gota të prera në kubikë për pjesën e sipërme)
2 thelpinj hudhër, të grirë
2 gjethe dafine
4 gota lëng pule
1/2 lugë çaji në 1 1/2 lugë çaji kripë, për shije
1/4 deri 1/3 filxhan krem pana
Qepujka ose majdanoz të freskët të copëtuar për zbukurim
Piper i zi
1. Hidhni qepë, presh, 5 gota selino të copëtuar bashkë me 2 lugë gjalpë në një tenxhere me nxehtësi mesatare.
Gatuajini në nxehtësi mesatare për 10 minuta derisa të zbuten. Shtoni hudhrën e grirë dhe gatuajeni për një minutë më shumë.
2. Shtoni lëngun e pulës dhe gjethet e dafinës në tenxhere. Shtoni kripë dhe lëreni të ziejë për 15 minuta.
3.Ndërsa supa po zihet, përgatitni selinonë shtesë që do të shtohet më vonë në supë. Në një tigan të vogël shkrini 1 lugë gjalpë në nxehtësi mesatare. Shtoni në gjalpë 1 1/2 gota selino të prerë në kubikë.
Vëreni 1/2 filxhan të lëngut të zierë nga tenxherja e supës në tigan. Ziejini në temperaturë të ulët për 5 – 6 minuta për të zbutur selino. Lëreni menjanë.
4.Hiqeni tenxheren nga soba dhe lëreni të ftohet pak. Hidhni gjethet e dafinës.
Pasi është ftohur hidheni supën në blendër deri sa të krijiohet masa kremoze dhe kthejeni sërish në tenxhere.
5. Shtoni kremin dhe selinonë e prerë në kubikë.
6.Shijojeni për kripë dhe shtoni më shumë nëse është e nevojshme. Mund të shtoni dhe pak piper të zi dhe qepë ose majdanoz të copëtuar servirje.
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lini një koment