30 gr bajame me lëkurë të qëruar të prera së gjati
5 vezë
1 lugë e vogël fryrës ëmbëlsirash
1.2 dl vaj kikirikësh
Kripë
1.Thyeni vezët në një tas të madh, shtoni sheqerin e kanës, kosin, pak kripë dhe rrihini me rrahëse elektrike në mënyrë që të përfitoni një krem homogjen.
2.Shtoni gradualisht miellin 00, miellin e hikrrës, fryrësin e ëmbëlsirave, vajin e kikirikëve ose një vaj ulliri delikat dhe vazhdoni përzierjen me rrahës.
3.Merrni një tepsi drejtkëndëshe dhe shtroni në të një letë furre të lagur dhe të shtrydhur. Shtoni në të brumin e përgatitur dhe nivelojeni me një lugë. Mbi sipërfaqe vendosni copat e bajameve.
4.Piqeni në furrë të ngrohur në 180 gradë Celsius për 45 minuta. Hiqeni nga furra dhe lëreni të ftohet.
5. Transferojeni në një pjatë servirjeje. Priteni dhe shërbejeni me kos.
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lini një koment