Ngjyrosës ushqimi portokalli, pluhur ose lëng (opsionale)
3/4 filxhan (100 g) fistikë të grimcuar
1.Përzieni sheqerin, ujin dhe lëngun e limonit së bashku në një tenxhere. Vendoseni në zjarr mesatar dhe lëreni të ziejë, duke e përzier herë pas here derisa sheqeri të tretet. Hiqeni nga zjarri dhe lëreni mënjanë të ftohet plotësisht.
Për Knafeh:
1.Ngroheni furrën në 190 ° C.
2.Sigurohuni që të shkrini brumin e copëtuar fillo përpara se ta përdorni. Transferojeni atë në një tas të madh, pastaj duke përdorur duart , filloni të tërhiqni fijet veç e veç, duke i copëtuar ato në copa më të vogla derisa brumi të copëtohet plotësisht.
3.Derdhni gjalpin e shkrirë dhe ngjyrosësin e ushqimit (nëse përdorni) mbi filon e copëtuar dhe përzieni me duar derisa gjalpi dhe ngjyra e ushqimit të shpërndahen në mënyrë të barabartë.
4.Përhapni gjysmën e brumit në një tigan të madh të rrumbullakët për tortë ose një pjatë 9×13 pjekje. Shtypeni fort në tigan.
5.Përhapni djathin mbi brumë, duke lënë të paktën pak hapësirë rreth skajeve.
6.Mbuloni djathin me brumin e mbetur, sigurohuni që të mbuloni skajet së pari për të mbyllur djathin dhe për të parandaluar rrjedhjen e tij gjatë pjekjes. Shtypni mirë.
7.E pjekim në furrën e parangrohur për 15 minuta. Pasi të jetë pjekur, hiqeni nga furra dhe hidheni me kujdes mbi një tepsi ose pjatë për servirje. Butësisht ngrini tavën për pjekje larg nga knafeh.
8.Me një lugë hidhni shurupin e thjeshtë të ftohur mbi knafeh, pastaj hidhni butësisht shurupin e mbetur sipër. Rregulloni sasinë e shurupit të thjeshtë që përdorni për t’iu përshtatur shijeve tuaja. Dekorojeni me fistikë të grimcuar dhe shërbejeni të ngrohtë.
Knafeh është më e mira të konsumohet ditën që është bërë, por mbetjet do të mbahen mirë në frigorifer deri në 3 ditë, thjesht i ngrohni për 10 – 20 sekonda në mikrovalë përpara se ta shërbeni.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento