Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
1.Ngrohni enën e posaçme të waffles.
2.Në një tas të madh, shtoni tërshërën e grirë me blendër, pluhurin për pjekje, sodë buke dhe kripë. Shtoni qumështin, shurupin e panjës dhe më pas gjalpin e kikirikut dhe ziejini së bashku.
3.Hidhini të gjitha në një enë.
4.Në prodhuesin e nxehtë të waffle, derdhni ⅓ e brumit dhe piqeni derisa të jetë gati rreth 3-4 minuta.
5.Ndërkohë përgatisni reçelin.
6.Në një tigan mbi nxehtësinë e lartë, shtoni të gjithë përbërësit e reçelit duke i përzier me një lugë druri ose spatul.
7.Lërini të ziejnë për rreth 10 minuta, duke i nxitur shpesh.
8.Kur masa të trashet pak hiqeni nga nxehtësia dhe lëreni të ftohet pak ose hidheni direkt mbi waffles të sapobërë.
9.Ju bëfshin mirë!
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment