1.Hiqini pjesën jeshile preshit, më pas priteni më dysh për së gjati, por pa i ndarë dy pjesët. Pastaj shpëlajeni.
2.Qëroni patatet dhe lajini. Ngrohni një lugë vaj dhe pak gjalpë në një tenxhere, shtoni preshin dhe skuqeni ngadalë, në mënyrë që të mos humbasë ngjyrën.
3.Kur të bëhet transparent, shtoni patatet e grira me grirëse në copëza të mëdha, përziejini dhe më pas shtoni një litër ujë valë, kripë, një gjethe dafine dhe një kokërr karafil.
4.Pasi uji të ketë zier përsëri, shtoni 2 copat e pulës, mbulojini dhe ziejini për 45 minuta. Më pas hiqini copat e pulës, pritini në copa të vogla dhe hidhini përsëri në tenxhere.
5.Shërbejeni supën me pak piper dhe pak bukë të thekur.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Komento