2 karota të mëdha, të qëruara dhe të prera në kubikë
2 thelpinj hudhre, te grira imet
30g xhenxhefil me rrënjë të freskët, të qëruar dhe të copëtuar imët
1 lugë kripë
15g koriandër të freskët të larë dhe të copëtuar imët
1 lugë shafran i Indisë
1 lugë farat e qimnon
1 lugë fara kardamomë të bluar
200g thjerrëza të kuqe
225g spinaq i larë
Kripë dhe piper i zi i sapo bluar
Për servirje:
4 lugë kos
1 lime, të grirë imët dhe lëng
Nxehni vajin në një tenxhere mbi një zjarr mesatar, pastaj shtoni qepën, selinon, karrotën, hudhrën, xhenxhefilin dhe kripën. Skuqini për 15 minuta, duke i përzier shpesh, derisa perimet të jenë të tejdukshme.
Shtoni koriandër, shafran,qimnon dhe kardamom dhe gatuajeni për 1 minutë. Shtoni thjerrëzat dhe 1.5 litra ujë.
Vendoseni supën të ziejë dhe gatuajeni për 10 minuta ose derisa thjerrëzat të jenë zbutur.
Shtoni spinaqin dhe gatuajeni derisa të zbutet, pastaj shtoni pak piper të zi dhe krip.
Shërbejeni në tas me një lugë kos dhe një spërkatje lime.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento