Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
1.Ngroheni furrën në 180 gradë dhe spërkatni mirë me llak pjekje 2 tavat për donuts.
2.Në një enë të madhe, hidhni miellin, sheqerin, pluhurin pjekës, kanellën, arrëmyshkun dhe kripën.
3.Në një tas të vogël, tundni së bashku vezën, qumështin, gjalpin e shkrirë dhe vaniljen.
4.Hidhni përzierjen e lagur në përbërësit e thatë derisa të kombinohen.
5.Hidheni brumin në tavat e pjekjes, duke e mbushur secilën.
6.Piqini për 17 minuta, derisa një kruajtëse dhëmbësh të dalë e pastër.
7.Lëreni të ftohet për 5 minuta, pastaj hiqini donuts nga tava.
8.Për pjesën e sipërme, shkrini 8 lugë gjalpë në një tigan dhe kombinoni sheqerin dhe kanellën në një tas të vogël.
9.Zhysni çdo donut në fillim në gjalpë dhe pastaj në sheqer kanelle, ose në njërën anë ose në të dy anët.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment