Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
1.Ngroheni furrën në 180 gradë dhe spërkatni mirë me llak pjekje 2 tavat për donuts.
2.Në një enë të madhe, hidhni miellin, sheqerin, pluhurin pjekës, kanellën, arrëmyshkun dhe kripën.
3.Në një tas të vogël, tundni së bashku vezën, qumështin, gjalpin e shkrirë dhe vaniljen.
4.Hidhni përzierjen e lagur në përbërësit e thatë derisa të kombinohen.
5.Hidheni brumin në tavat e pjekjes, duke e mbushur secilën.
6.Piqini për 17 minuta, derisa një kruajtëse dhëmbësh të dalë e pastër.
7.Lëreni të ftohet për 5 minuta, pastaj hiqini donuts nga tava.
8.Për pjesën e sipërme, shkrini 8 lugë gjalpë në një tigan dhe kombinoni sheqerin dhe kanellën në një tas të vogël.
9.Zhysni çdo donut në fillim në gjalpë dhe pastaj në sheqer kanelle, ose në njërën anë ose në të dy anët.
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment