1 kastravec, përgjysmuar në gjatësi, të prera në feta
2 kërcell selino, të prerë trashë
1/2 qepë të kuqe, të prerë hollë
1 1/2 lugë salcë franceze
Feta limoni, për servirje
Vendosni patatet në një tenxhere. Mbulojini me ujë të ftohtë. Lëreni të ziejnë në zjarr të forte dhe lerini të vlpjnë për 15 minuta ose derisa të zbuten.
Kullojini dhe kthejini në tigan me nxehtësi të ulët. Lërini derisa lëngu i tepërt të avullojë.
Vendosini patatet në një tas dhe përzieni salmonin, qepën e njomë, koprën, lëkurën e limonit, lëngun e limonit dhe 1 vezë.
Filloni të bëni brumin me duar të lagura, duke formuar 12 qofte.
Vendosni miell dhe thërrimet e bukës në enë të ndryshme.
Dhe kalojini me radhë qoftet tek veza dhe pastaj tek thërrimet e bukës.
Vendosini qoftet tek një tavë të shtruar me letër furre.
Nxehni vajin në një tigan që nuk ngjit dhe vendosni të skuqen me radhë qoftet deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë.
Kalojini në një pjatë të veshur me peshqir letre.
Kombinoni kastravecin, selinon, qepën dhe salcën në një tas.
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Komento