1.Ngroheni furrën në 175 gradë C dhe lyeni një tigan me vaj.
2.Përgatisni kripën duke përzjerë së bashku kafe sheqer, kanellë, arrëmyshk dhe pecans të copëtuar.
3.Hidhini së bashku në një enë miellin, pluhurin e pjekjes, sodën e pjekjes dhe kripën.
4.Rrihini së bashku gjalpë dhe sheqer në një tas të madh me një mikser elektrik dhe shtoni vezët një nga një, duke rrahur çdo vezë në përzierjen e gjalpit para se të shtoni tjetër. Shtoni gjalpë molle, vanilje dhe drithërat.
5.Shtoni përbërësit e thatë në kremin e djathit duke i përzier mirë pas çdo shtese.
6.Hidhni gjysmën e miellit në pjatën e përgatitur me një sasi të vogël të përbërësve të pjesës së sipërme.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento