5 lugë gjelle djathë parmixhano i grirë + 1 grusht për spërkatjen
Kripë
Piper
Arrë moskat
Galetë
1.Ndezim furrën në 200˚.
2.Në një tenxhere me flakë të ulët shkrijmë gjalpin, hedhim miellin dhe e skuqim pak, sa të marrë ngjyrë të lehtë, duke e përzier gjatë gjithë kohës me rrahësen me dorë.
3.E largojmë nga zjarri dhe shtojmë qumështin dhe panën dalëngadalë, duke e përzierë me rrahëse pa pushim, për të mos lejuar të formohen kokrra mielli.
4.Shtojmë djathin të prerë në kubikë dhe parmixhanon e grirë.
5.E përziejmë deri sa djathërat të shkrihen krejtësisht.
6.Shtojmë sipas dëshirës, kripë, arrë moskat dhe piper dhe e lemë mënjanë.
7.Ziejmë makaronat dhe i heqim 2 minuta më parë se të arrijne pikën e zierjes dhe ruajme pak nga uji i zierjes.
8.Lyejmë me gjalpë tavën, hedhim makaronat, 1 lugë gjelle nga uji i zierjes dhe salcën me djathëra.
9.Përziejmë mirë makaronat me salcën.
10.Spërkasim sipërfaqen me galetë dhe djathë të grirë.
11.I pjekim në furrë për 25 minuta ose derisa të shohim që salca ka marrë ngjyrë dhe në sipërfaqe është bërë krokante.
HAPI 1Hidhni pulën në salcën e sojës, vajin e susamit, qepën dhe xhinxherin dhe përziejeni mirë përbërjen. HAPI 2Ngrohni BBQ-në. Nëse përdorni një BBQ me qymyr, prisni që qymyri të kthehet në hi përpara se të filloni gatimin. Gatuani...
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
Komento