Zieni makaronat sipas udhëzimeve të paketës dhe rezervoni 1 filxhan lëng gatimi. Ngrohni një tigan të madh dhe spërkateni me llak gatimi. Shtoni sallamin dhe lëreni të skuqet për 8-10 minuta. Hiqini nga tigani dhe lërini mënjanë. Në tigan të ngrohtë, shtoni vaj ulliri dhe hudhra. Lërini për rreth 30 sekonda përpara se të shtoni patëllxhanët, kripën dhe specin djegës. Lërini të skuqen deri sa patëllxhani të zbutet, 4-5 minuta. Shtoni lëngun e rezervuar të makaronave dhe përdorni lugë druri për të përzier. Më tej shtoni kale dhe gatuajini 2-3 minuta ose derisa të skuqet. Kthejeni sallamin dhe makaronat e gatuara në tigan dhe gatuajeni derisa të nxehen, 2-3 minuta. Para se ta servirni shtoni djathin parmixhani dhe majdanozin.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento