Zieni makaronat sipas udhëzimeve të paketës dhe rezervoni 1 filxhan lëng gatimi. Ngrohni një tigan të madh dhe spërkateni me llak gatimi. Shtoni sallamin dhe lëreni të skuqet për 8-10 minuta. Hiqini nga tigani dhe lërini mënjanë. Në tigan të ngrohtë, shtoni vaj ulliri dhe hudhra. Lërini për rreth 30 sekonda përpara se të shtoni patëllxhanët, kripën dhe specin djegës. Lërini të skuqen deri sa patëllxhani të zbutet, 4-5 minuta. Shtoni lëngun e rezervuar të makaronave dhe përdorni lugë druri për të përzier. Më tej shtoni kale dhe gatuajini 2-3 minuta ose derisa të skuqet. Kthejeni sallamin dhe makaronat e gatuara në tigan dhe gatuajeni derisa të nxehen, 2-3 minuta. Para se ta servirni shtoni djathin parmixhani dhe majdanozin.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento