Super shije, oriz me proshutë dhe vezë që duhet provuar
350 gr oriz kokërr gjatë
1½ lugë vaj ulliri
100 gr proshutë
2 speca
2 qepë të kuqe
2 qepë të kuqe
200 gr karota
2 thelpinj hudhër
Xhenxhefil
1 spec djegës të kuq
2 lugë salcë soje
2 vezë
1.Si fillim fusni orizin të ziejë.Ndërkohë në një tigan me vaj skuqni proshutën.
2.Hiqeni nga tigani me një lugë dhe vendoseni mënjanë.
3.Shtoni 1 lugë gjelle vaj dhe skuqini specat për 10 minuta.
4.Shtoni qepë, karrota, hudhra, xhenxhefil dhe spec djegës dhe skuqini mbi nxehtësi mesatare të për 5 minuta më shumë.
5.Shtoni proshutën dhe orizin e zier dhe skuqeni për 5 minuta, duke e trazuar shpesh.
6.Shtyni përzierjen e orizit në njërën anë të tiganit dhe hidhni vezët të skuqen.
7.Rrihni vezët me një lugë druri, pastaj trazojini përmes orizit.
8.Gatuajini për 2 minuta, pastaj shtoni salcën e sojës dhe hiqeni nga nxehtësia.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment