Që familja juaj ta shijojë pafund, sot gatuani këtë supë pule me selino dhe xhinxher
1 karotë
Xhinxher
2 degë selino
1 thelpi hudhër
Vaj ulliri
Fileto pule
Trumzë
Djathë bebe
Kripë, Piper
Borzilok
Miell
1.Në një tenxhere hedhim pak vaj ulliri dhe shtojmë hudhrën dhe xhinxherin e ndarë në copa. 2.Pastaj hedhim fileton të cilën e kemi prerë më parë.I lemë të skuqen për 5 minuta. 3.Shtojmë kripë, piper, trumzë dhe pak borzilok të thatë. 4.Shtojmë karrotën dhe selinonë e ndarë me rende dhe I skuqim dhe për 3 minuta. 5.Shtojmë një lugë miell dhe i përziejmë mirë që mielli të mos ngjitet. 6.Shtojmë lengun e pulës dhe e lemë të ziejë për 20 minuta. 7.5 minuta para se ta heqim nga zjarri i shtojmë një djathë bebe për shije më të mirë.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment