Sugjerojmë:

Biskota me vanilje dhe luleshtrydhe, fëmijët do t’i adhurojnë

1.Ndezim paraprakisht furrën në temperaturën 180° C.

2.Në një tas, përziejmë me lugë druri derisa të bëhen si masë homogjene: vezën me sheqerin, lëngun e limonit dhe vajin.

3.Shtojmë miellin dhe sodën me sitë, më pas edhe vaniljen dhe vazhdojmë t’i përziejmë.

4.Shtojmë luleshtrydhet dhe përziejmë me kujdes me brumin. Nëse brumi ngjit, shtojmë përsëri pak miell.

5.Lagim duart me pak ujë, marrim pak nga brumi dhe pasi t’i japim formë të rrumbullakët të sheshtë, i vendosim biskotat në tavën e furrës ku kemi shtruar letër furre, duke lënë pak distancë midis tyre.

6.I spërkasim sipër me pak sheqer dhe i vëmë të piqen për rreth 15 minuta.

Lini një koment