E freskët, e shijshme dhe plot lëng. Sallata me rukola dhe mocarela ia vlen të provohet!
1 tufë rukola
1 lugë gjelle pesto genozese
2 lugë gjelle açeto balsamike
1 lugë gjelle fara luledielli
1 portokall
150 gr djathë mocarela
2 lugë gjelle vaj ulliri
Pak finok
1.Lani mirë rukolën, e shtrydhni për t’i hequr ujin dhe e ndani me dorë në copa të cogla.
2.Prisni finokun në fileto të holla të mëdha dhe ia shtoni sipër sallatës.
3.Shtoni peston, farat e lulediellit, vajin e ullirit dhe i përzieni të gjitha bashkë.
4.Sipër i vendosni fetat e mozzarellës, fetat e portokallit dhe në fund pak açeto balsamike. Sallata është gati. Ju bëftë mirë!
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment