E freskët, e shijshme dhe plot lëng. Sallata me rukola dhe mocarela ia vlen të provohet!
1 tufë rukola
1 lugë gjelle pesto genozese
2 lugë gjelle açeto balsamike
1 lugë gjelle fara luledielli
1 portokall
150 gr djathë mocarela
2 lugë gjelle vaj ulliri
Pak finok
1.Lani mirë rukolën, e shtrydhni për t’i hequr ujin dhe e ndani me dorë në copa të cogla.
2.Prisni finokun në fileto të holla të mëdha dhe ia shtoni sipër sallatës.
3.Shtoni peston, farat e lulediellit, vajin e ullirit dhe i përzieni të gjitha bashkë.
4.Sipër i vendosni fetat e mozzarellës, fetat e portokallit dhe në fund pak açeto balsamike. Sallata është gati. Ju bëftë mirë!
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment