9 këshilla të shkëlqyera për gatimin që vijnë nga kuzhina kineze!
Disa njerëz e shohin gatimin si diçka të mërzitshme dhe të tjerët e trajtojnë atë si një proces argëtues. Por çdo person që kalon kohë mbi sobën duke gatuar ushqim përpiqet ta bëjë vaktin e tij më të shijshëm, më të shëndetshëm dhe më të bukur. Duke përdorur truket e caktuara të gatimit, ju mund t’i arrini këto qëllime. Dhe truket mund të vijnë nga kultura të ndryshme.
‘Bright Side’ ka zbuluar disa truke gatimi që përdorin njerëzit në Kinë. Njohja e këtyre sekreteve do t’i ndihmojë të gjithë të gatuajnë po aq shëndetshëm sa edhe ata.
1.Ata lajnë frutat dhe perimet në ujë të kripur.
2.Ata ziejnë oriz të përsosur pa e matur me gota dhe peshore.
3.Ata i bëjnë ushqimet më tërheqëse duke përdorur niseshte.
4.Ata e zbusin mishin me të verdhën e vezës.
5.Ata shpesh e ziejnë mishin para se ta skuqin.
6.Ata bëjnë petulla të mbushura që janë të mira.
7.Ata i avullojnë shumë ushqime.
8.Ata bëjnë ëmbëlsira me produkte bimore.
9.Ata përdorin përbërës ushqimorë që i bën ata të shëndetshëm dhe të rinj.
Çokollata – Shkakton helmim dhe shok. Rrushi – Shkakton të vjella dhe dështim të veshkave. Qumështi – Shkakton intolerancë nga laktoza. Qepët – Shkaktojnë anemi. Qershitë – Shkaktojnë vështirësi në frymëmarrje. Kafja – Shkakton probleme me sistemin nervor. Limonët...
Një studim i ri nga McMaster University në Kanada ka hedhur poshtë idenë e përhapur prej vitesh se konsumimi i mishit është i rrezikshëm për shëndetin. Sipas hulumtimit, ngrënia e mishit nuk lidhet me rrezik më të madh vdekjeje,...
☕️❌ Shkencëtarët kanë zbuluar se pirja e kafesë ndërkohë që merr antibiotikë mund ta bëjë trajtimin më pak efektiv. Studimi tregoi se tek bakteri E. coli, i cili shpesh shkakton infeksione, kafeina pengon hyrjen e disa antibiotikëve, si ciprofloksacina....
Lini një koment